Getting error as variable undefined - Printable Version +- Micro Focus QTP (UFT) Forums (https://www.learnqtp.com/forums) +-- Forum: General (https://www.learnqtp.com/forums/Forum-General) +--- Forum: Posting Guidelines/Disclaimer (https://www.learnqtp.com/forums/Forum-Posting-Guidelines-Disclaimer) +--- Thread: Getting error as variable undefined (/Thread-Getting-error-as-variable-undefined) |
Getting error as variable undefined - kalyani0820@gmail.com - 10-19-2011 Hi all, I'm a beginner, I was trying to practice qtp with sample application "Mercury Tours" provided by HP. When I try to automate this application, it is giving following error: Variable is undefined: 'cint(uf)+cint(df)' Line (55): "If total=[cint(uf)+cint(df)] *cint(nop)+tax Then". I have attached the script. Please help me.......... where did i go wrong? Cheers Kalyani RE: Getting error as variable undefined - sreekanth chilam - 10-19-2011 Hi , It seems you missed out the attachment. Reattach the script once. RE: Getting error as variable undefined - vIns - 10-20-2011 Hi, Do you have 'Option Explicit' in the top. ? If yes, plz remove and try. RE: Getting error as variable undefined - kalyani0820@gmail.com - 10-20-2011 (10-19-2011, 09:45 PM)sreekanth chilam Wrote: Hi , I have attached the script.......... (10-20-2011, 06:23 AM)vIns Wrote: Hi, I have deleted option explicit statement, executed it, test executed without errors but test failed. I have attached the screenshot. RE: Getting error as variable undefined - kalyani0820@gmail.com - 10-21-2011 (10-20-2011, 03:00 PM)kalyani0820@gmail.com Wrote:(10-19-2011, 09:45 PM)sreekanth chilam Wrote: Hi , Please any suggestions would be appreciated Cheers Kalyani RE: Getting error as variable undefined - guin.anirban - 10-21-2011 1st check whether 'GetCellData' method is returning numeric value. Also check whether QTP supports third bracket, hopefully not. RE: Getting error as variable undefined - soumen - 10-31-2011 Replace this line in your code: If total=(((cint(uf)+cint(df)) *cint(nop))+tax) Then Check if you get the error anymore. (10-20-2011, 03:00 PM)kalyani0820@gmail.com Wrote:(10-19-2011, 09:45 PM)sreekanth chilam Wrote: Hi , RE: Getting error as variable undefined - kalyani0820@gmail.com - 11-03-2011 (10-31-2011, 06:24 PM)soumen Wrote: Replace this line in your code: i had to change that statement, i had to split that statement as shown: a=cint(uf)+cint(df) b=a*cint(nop) If total=cint(b)+tax then Reporter.ReportEvent micPass,"calculation testing","correct calculation" else Reporter.ReportEvent micfail,"calculation testing","wrong total" End If Is this the only way in qtp?? Please help? Thanks kalyani RE: Getting error as variable undefined - kalyani0820@gmail.com - 11-04-2011 [quote='soumen' pid='18579' dateline='1320065654'] Replace this line in your code: If total=(((cint(uf)+cint(df)) *cint(nop))+tax) Then Check if you get the error anymore. Thank u soumen, it worked without any errors. |